Indiai pulykaragu
Gluténmentes, tejmentes
- Könnyű
- Annamari20-40 perc
- 2021-09-19533.92 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 533.92 |
kJ: | 2368.94 |
Szénhidrát: | 74.14 |
Amelyből cukrok: | 1.42 |
Zsír: | 6.22 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.8 |
Rost: | 11.46 |
Fehérje: | 41.33 |
Só: | 2.73 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1ek. ( csapott )Rizsliszt (általános)
- 450gPulykamell (általános)
- 1kk. ( csapott )vaj Kerrygold eredeti ír
- 540gcsicseriborsó Bonduelle Inspirációk
- 1ek. ( csapott )ételízesítő Vegeta Natur
- 3dlMANDULA-KÓKUSZITAL JOYA BIO
- 1bgr.rizs SPAR hosszúszemű jázmin rizs
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A pulykamellet kockákra vágom, megszórom Fűszerész Indiai szárnyas fűszerkeverékkel, összeforgatom és a megolvasztott vajon picit megpirítom, majd felöntöm kb. egy dl vízzel, s 10-15 perc alatt lesütöm. Közben a mandulatejhez hozzákeverem a natúr ételízesítőt, sót, rizslisztet és még egy kis indiai szárnyas fűszerkeveréket. A húshoz hozzáadom a főtt csicseriborsót, felöntöm a fűszeres keverékkel. Pár perc alatt összefőzöm és be is sűrűsödik. Közben a rizst is megfőzöm, leszűröm.